MEBO

Techniek

06-14962026

Binnen 24 uur een prijs opgave. In geval van storing bel ons direct.

Wat kost dakbedekking van uw dak

De dakbedekking prijzen zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van het type materiaal waar u uw dak mee laat bedekken. De meest gebruikte soorten dakbedekking zijn bitumen, epdm en dakpannen. Welk van deze bedekking het best is, is afhankelijk van het soort dak en natuurlijk van uw persoonlijke voorkeur. Daarnaast zijn natuurlijk de kosten voor de dakbedekking ook belangrijk in de keuze van welke bedekking u kiest, het moet immers binnen een bepaald budget passen.

Mebo techniek kan u adviseren om hierin de juiste keuze te maken. Of het nu gaat om dakbedekking of een dakraam cq dakkapel. Mebo techniek helpt u graag de juiste keuze maken.

 • Dakpannen

  De meeste gebruikte soort voor hellende daken. Door het slimme afwateringssysteem en het gemak waar dakpannen mee gelegd kunnen worden is het populair onder dakdekkers. Door de relatief lage kosten, het weinige onderhoud en het uiterlijk is het onder huiseigenaren ook zeer populair.


  Bitumen

  wordt vrijwel altijd gebruikt op platte daken. Bitumen is een vloeibare stof die wordt gewonnen uit olie, dit wordt dan verwerkt tot bitumen dakbedekking rollen zodat deze “gemakkelijk” op een dak aangebracht worden. De rollen worden aan elkaar versmolten door de dakdekkers zodat het 100% waterdicht is.

 • Shingles

  zijn kleine plakjes bituum aangebracht in schubvorm.
  Shingles komen voor in de meest uiteenlopende kleuren en kwaliteiten.
  Deze bedekking wordt vaak gebruikt op licht hellende daken.


  Zink

  Ook zink wordt regelmatig gebruikt om een dak af te dichten. Een groot voordeel van zink is dat het gemakkelijk te bewerken is en dat het bijzonder duurzaam is. Een nadeel van dit materiaal is dat het relatief duur is, bovendien is het lastig om een zinken te dak te isoleren.